Csecsemők és Illóolajok? Olvasson az termékekről, és tudja meg miként alkalmazhatja a doTERRA illóolajokat csecsemőkön is.

Az illóolajok és a doTERRA termékek biztonságosak és könnyen használhatók csecsemők számára is. Nem számít hány hónaposok vagy hány évesek, az illóolajok napi szerepet játszhatnak a baba nevelésében. Tároljon mindig néhány hasznos illóolajat a babaszobában vagy a pelenkás táskában, hogy bármikor kéznél legyen, ha arra szükség van.

Néhány hasznos informació mielőtt gyermekén is alkalmazza az olajokat

  1. Az illóolajok nem újszerűek. Bár úgy tűnhet, hogy új dolognak számítanak, de valójában évezredek óta használják őket az emberek. Az illóolajok olyan alkotórészeket tartalmaznak, amelyeket testrendszereink felismernek és megfelelően kezelik.
  2. A gyerekek nem apró felnőttek. Ne feledje, hogy az olajok hatásosak, és csak nagyon kis mennyiségre van szükség a hatékonyságuk eléréséhez, főleg ha a gyerekekről van szó.
  3. Hígítsuk fel. A gyerekek bőre eltér a felnőttek bőrétől; vékonyabb és általában érzékenyebb is. Annak ellenére, hogy a legtöbb olaj nem okoz bőr irritációt (különösen a lábak alján, ahol a bőr a legvastagabb), mégis, nagyszerű ötlet hígítani őket hordozóolajban, mielőtt gyermekekre kenjük.
  4. Az aromaterápia kiváló módja annak, hogy élvezze az illóolaj előnyeit anélkül, hogy aggódna a bőrreakciók miatt. Ezenkívül a párologtatott olajok egészségesebb beltéri környezetet is biztosítanak.
  5. Legyen tájékozott. A doTERRA internetes honlapjain rengeteg információ található az illóolajok biztonságos használatáról. Valamint, ne féljen az olajhasználatról beszélgetni háziorvosával vagy gyermekorvosával, ha szakemberi véleményre van szüksége.

Illóolajok Helyi Alkalmazása

Az egyik legkedveltebb módja az illóolajok csecsemőkön való használatának. Azonban néhány dolgot érdemes szem előtt tartani, amikor helyileg alkalmazzuk őket. Az egyik, hogy gyermekeink sokkal apróbbak, mint mi, ezért egy kicsi csepp is sokra megy. Ügyelnie kell arra, hogy megfelelően hígítsa őket. Ehhez használhatja a doTERRA frakcionált kókuszolaját is, amely gyors és kényelmes módja az illóolajok biztonságos alkalmazásának a csecsemőknél. Minél kisebb a baba, annál kevesebb olajra lesz szüksége, és annál nagyobb a hígítás. Ahogy egyre nőnek majd, használhat egy kicsit többet és kevesebb hígítással. Helyi alkalmazáskor kenje a kívánt illóolajat gyermeke talpára.

Illóolajok Párologtatása

Az illóolajok biztonságos otthoni használatának másik módja a párologtatás. Néhány igazán remek példa, amelyet csecsemőknél is használhat, a Serenity keverék, a római kamilla vagy a levendula illóolaj. Ezek egyaránt alkalmasak a a csecsemők és az anyukák megnyugtatására is. Az egyik legjobb tipp, az az olajok párologtatása körülbelül fél órán keresztül altatás előtt.

Touch Olajok

Egy másik igazán kényelmes módszer az olajok útközben történő használatára az a doTERRA ¨Touch¨ termekéi. Ezen olajok előre frakcionált kókuszolajjal hígítva kerülnek forgalomba. Ez azt jelenti, hogy tökéletesen alkalmazható gyermeke érzékeny bőrére is.

A levendula és a tömjén csodálatos olajok, amelyeket javaslunk, hogy a pelenkás táskába tartsanak a szülők, mielőtt hosszabb útra készülnek. Gyakran előfordul, hogy a csecsemők túlzottan ingerlékenyek útközben, különösen, ha túl messzire visszük őket. Kis mennyiségben érdemes ilyenkor a kis lábujjakra kenni, hogy az megnyugtassa babáját, ha nehéz napja van.

Míg a doTERRA Breathe olajat használhatja párologtatva a nyitott légutak, és a könnyebb légzés eléréséhez. A DigestZen elősegítheti a gyermekeknél előforduló esetleges gyomorpanaszok megkönnyítését.

Calmer Illóolajkeverék

Calmer illóolajkeverék remekül alkalmazható, ha nincs kéznél levendulaolaj. Ez a keverék különböző nyugtató illóolajokat tartalmaz. Ezt is érdemes útközben a pelenkás táskában tartani, hogy bármilyen nyugtalanság elől megóvja magukat. Valamint a doTERRA Calmer illóolajkeverék éjszakai rituálé része is lehet. Kenjen egy keveset kis lábaira, mielőtt ágyba helyezi, hogy biztosítsa a nyugodt, békés alvást.

Balance Illóolajkeverék

Remek lehetőség a párologtatásra. A doTERRA Balance kiválóan alkalmas arra, hogy pihentető környezetet teremtsen (hasonlóan a levendulához). Hasznos mind Önnek, mind gyermekének, amikor a pillanatnyi stressz intenzívvé teszi az érzelmeket. Ez a nagyon enyhe keverék biztonságosan alkalmazható gyermeke talpa alján.

Pin It on Pinterest