A doTERRA feketebors illóolaj (Piper nigrum) leginkább arról híres, hogy képes javítani az ételek ízét. Azonban a fekete bors egy többcélú olaj, amely sokféle felhasználással és előnyökkel rendelkezik. 

Előállítási módszer: gőz desztilláció

Növényi rész: feketebors gyümölcséből

Aroma leírás: forró, élénk, gyümölcsös, fűszeres

A doTERRA feketebors illóolaj gyümölcsös melegéről ismert, amely fokozza az ételek ízét. A feketebors erős kémiai összetevői miatt azonban ez az illóolaj sokkal több, mint egy praktikus fűszer a konyhában. Az illóolaj nagy mennyiségben tartalmaz olyan természetes vegyi anyagokat, amelyek antioxidáns aktivitásukról és az immunrendszer támogatásáról ismertek. A feketebors illóolajának belső felhasználása szintén elősegítheti az egészséges keringést, de helyileg óvatosan kell alkalmazni erős melegedő érzése miatt. A doTERRA feketebors illóolaj számos testi és lelki stimuláló tulajdonsággal rendelkezik, amelyek nélkülözhetetlenek az emberi egészség elősegítéséhez.

Legfőbb felhasználási módok

  • A doTERRA feketebors illóolajának egyik egyedülálló tulajdonsága, hogy helyileg alkalmazva meleg érzetet nyújt. Készítse el saját melegítő és nyugtató masszázskeverékét, ha egy-két csepp feketebors illóolajat hordozóolajjal kombinál. A feketebors illóolajának használata masszázskeverékben nem csak meleg érzéseket biztosít a masszázs során, hanem aromás összetevői is hozzájárulnak a pihentető élményhez.
  • A feketebors nagyszerű módja annak, hogy enyhítse a szorongó érzéseket. Aromás használat esetén a feketebors illóolaja segíthet megnyugtatni a feszült érzelmeket. Annak érdekében, hogy megszabaduljon a szorongó érzelmektől, tegyen néhány csepp feketebors illóolajat egy diffúzorba, vagy lélegezze be közvetlenül, hogy megkapja az energikus aroma hatásait.
  • A békés délutáni szundikálás után nem ritka, hogy fáradtnak érzi magát, vagy talán még fáradtabbnak, mint alvás előtt. Ilyen esetekben a feketebors illóolaja kiváló. Vigyen fel egy csepp feketebors olajat a fáradt lábak aljára, hogy élénkítő illatot és melegítő érzést biztosítson a bőrön egész nap.
  • Néha a léleknek szüksége van egy sétára a téli friss, ropogós levegőben. Győződjön meg róla, hogy megfelelően felkészült a hideg sétára a feketebors olaj segítségével. Vigyen fel egy csepp feketebors illóolajat hordozóolajjal és a láb aljára, mielőtt elkezdi a téli sétát, hogy az melegen tartsa.
  • Hígítson egy csepp feketebors olajat frakcionált kókuszolajjal, és vigye fel a hasra egy nyugtató masszázs részeként étkezés után.
  • Adjon hozzá egy csepp feketebors olajat a húsokhoz, levesekhez, előételekhez és salátákhoz, hogy fokozza az étel ízét. Vagy próbálja kombinálni a fekete borsot szegfűszeg olajjal és/vagy koriander olajjal. 
  • Tegyen hozzá egy-két csepp feketebors olajat a csokoládé desszertekhez az egyedülállóan fűszeres ízért.
  • Belsőleg használhatja az idegrendszer megnyugtatására és támogatására. Vegyen be egy-két cseppet a VEGGIE kapszulában naponta, hogy támogassa az egészséges sejtműködést.

Felhasználási javaslat

Párologtatás: Használjon három-négy cseppet a hideg párologtatójába.
Belső használat: Hígítson fel egy cseppet egy pohár folyadékban.
Helyi alkalmazás: Egy-két cseppet vigyen fel a kívánt helyre. Hígítsuk egyéb növényi olajjal a bőr érzékenységének minimalizálása érdekében.

Elővigyázatosság

Lehetséges bőrérzékenység. 
Tartsa távol gyermekektől. 
Ha terhes, szoptat vagy orvos gondozása alatt áll, forduljon orvosához. 
Kerülje a szemmel, a belső fülekkel és az érzékeny területekkel való érintkezést.

Pin It on Pinterest