A doTERRA szegfűszeg illóolaj (Eugenia caryophyllata) fűszerként erőteljes ízt ad az ételhez vagy desszerthez, miközben belső egészségügyi előnyöket is nyújt. A szegfűszeg antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, és belsőleg bevéve támogatja a szív- és érrendszeri egészséget. 

Előállítási módszer: gőz desztilláció

Növényi rész: szegfűszegfa virága

Aroma leírás: nagyon fűszeres, meleg, fás

A doTERRA szegfűszeg illóolajat a fa virágából, ágaiból vagy leveleiből készíthetjük. A legjobb minőségű és leghatékonyabb szegfűszegolaj a virágokból származik, a rügyekben található gazdag eugenol-koncentrációnak köszönhetően. Az Eugenol a szegfűszeg illóolajnak energizáló illatát és különféle előnyeit biztosítja. A szegfűszegfa szárából és leveleiből származó illóolaj bőségesebb, ezért lényegesen olcsóbb, de nem azonos hatékonyságú. A doTERRA A szegfűszeg illóolajat a szegfűszeg virágaiból Madagaszkárban és Indonéziában desztillálják a maximális hatékonyság érdekében.

A szegfűszeg illóolaj, amelyet a közönséges főzőfűszerből desztilláltak, energizáló és stimuláló aromával, valamint bőrmelegítő és felülettisztító helyi tulajdonságokkal rendelkezik. Ezentúl, a szegfűszeget évek óta használják fogászati ​​készítményekben, cukorkákban és gumiban az íze és a szájtisztító képessége miatt.

Legfőbb felhasználási módok

  • A doTERRA szegfűszeg illóolaj különösen hasznos lehet a higiénia során. Tegyen egy szegfűszegolaj-cseppet a fogkrémbe a fogak és az íny tisztításához. Mivel a szegfűszeg forró olaj, ne feledje, hogy mindig hígítani kell. Természetes szájvíz készítéséhez tegyen egy csepp szegfűszeget fél pohár vízbe, és gargalizáljon a frissítő hatás érdekében.
  • Adja hozzá a szegfűszegolajat a napi étrend-kiegészítéséhez. Tegyen be két vagy három cseppet a doTERRA Veggie kapszulába, és azt vegye be a szív- és érrendszeri egészség támogatása érdekében.
  • A szegfűszeg illóolaj támogatja a gyomrot és a gyomor-bél traktust, és hozzájárul a fontos tápanyagok felszívódásának fokozásához. A szegfűszeg segíti az egészséges sejtműködést és elősegíti az egészséges immunválaszt stressz alatt.
  • Mivel a szegfűszegolaj melegítő érzetet kelt a bőrön, néha masszázs terápiára is használják. Ne feledje azonban, hogy a szegfűszegolajat forró olajnak nevezik, és mindig frakcionált kókuszolajjal kell hígítani. 
  • Keverjen össze két csepp szegfűszegolajat, két csepp teafaolajat és mézet egy tisztító házi készítésű arcmaszkhoz.
  • Tapasztalja meg a szegfűszegolaj élénkítő illatát azáltal, hogy az őszi és a téli szezonban párologtatja. Három csepp szegfűszeg olajat, két csepp fahéjat és egy csepp vadnarancs olajat szórjon be az Ön által választott illóolaj diffúzorba. 
  • Keverjen össze két csepp szegfűszegolajat, fahéjolajat és mandarinolajat vízzel egy spray-palackban, hogy energiás aromájú szobai spray-t hozzon létre.
  • Ha a szegfűszeg olajat főzéshez és sütéshez is használják, és számos receptben szerepel. Finom szegfűolajat használhat őrölt szegfűszeg helyettesítésére sütemények sütésekor. Tegyen egy csepp szegfűszegolajat a forró almaborba vagy a mézeskalácsba.

Felhasználási javaslat

Párologtatás: Használjon három-négy cseppet a hideg párologtatójába.
Belső használat: Hígítson fel egy cseppet egy pohár folyadékban.
Helyi alkalmazás: Egy-két cseppet vigyen fel a kívánt helyre. Hígítsuk egyéb növényi olajjal a bőr érzékenységének minimalizálása érdekében.

Elővigyázatosság

Lehetséges bőrérzékenység. 
Tartsa távol gyermekektől. 
Ha terhes, szoptat vagy orvos gondozása alatt áll, forduljon orvosához. 
Kerülje a szemmel, a belső fülekkel és az érzékeny területekkel való érintkezést.

Pin It on Pinterest