A doTERRA teafa illóolaj (Melaleuca alternifolia) leginkább tisztító tulajdonságairól ismert, amelyek hasznosak a bőr, az otthoni felületek és a levegő tisztításához.

Előállítási módszer: gőz desztilláció

Növényi rész: teafa levele

Aroma leírás: növényi, zöld, füves, fás

A doTERRA teafa illóolajnak több mint 90 különböző vegyülete és korlátlan alkalmazási területe van. A teafa leveleit Ausztrália őslakos népei évszázadok óta használják. A zúzott leveleket közvetlenül a bőrre kenik a hűsítő hatás érdekében. A teafaolaj leginkább tisztító tulajdonságairól ismert. Használható a bőr és a körmök tisztítására, valamint az egészséges arcbőr támogatására. A teafa olajat alkalmi bőrirritációkra használják a bőr megnyugtatására. Továbbá, a párologtatott teafaolaj pedig megtisztítja és felfrissíti a levegőt.

Legfőbb felhasználási módok

  • Alkalmi bőrirritáció esetén kenjen 1-2 csepp teafa illóolajat az érintett területre, szükség esetén doTERRA frakcionált kókuszolajjal hígítsa azt. Használja borotválkozás után az irritáció megelőzéséhez.
  • Tiszta, ragyogó bőrt érhet el a teafaolaj segítségével, ha egyszerűen belefoglalja a napi bőrápolási rutinjába. A tisztító tulajdonságainak köszönhetően hozzáadhat egy-két csepp teafaolajat arctisztító tonikjához vagy hidratálójához. A teafaolajjal a bőr tiszta tónusú és egészséges megjelenésű marad.
  • Továbbá, remekül használható a sminkecsetek megtisztítására is.
  • A teafaolaj egyik gyakori alkalmazása a hajápolás. Sokan használják a teafaolajat a hajra, annak tisztító és fiatalító tulajdonságai miatt. A vegyi alapú hajápolási termékekkel ellentétben a teafaolaj puha, gyengéd elemet kínál minden hajápolási rutinhoz.
  • Vigye fel a körmökre zuhanyozás után, hogy megtisztítsa és megőrizze a körmök egészséges megjelenését.
  • Adjon néhány cseppet egy vízpermetező palackhoz, és használja különböző felületeken otthoni tisztítószerként.
  • A doTERRA teafa illóolaj előnyös az otthoni levegő megtisztítására is. A teafaolaj önálló párologtatásakor használjon három-négy cseppet.
  • A teafa illóolajat más olajokkal együtt is párologtathatja. Adjon két csepp citromot, két csepp eukaliptuszt, egy csepp teafaolajat és egy csepp borsmentát a hideg párologtatójába a frissítő és tiszta levegő érdekében.

Felhasználási javaslat

Párologtatás: Használjon három-négy cseppet a hideg párologtatójába.
Helyi alkalmazás: Egy-két cseppet vigyen fel a kívánt helyre. Hígítsuk egyéb növényi olajjal a bőr érzékenységének minimalizálása érdekében.

Elővigyázatosság

Lehetséges bőrérzékenység.
Tartsa távol gyermekektől.
Ha terhes, szoptat vagy orvos gondozása alatt áll, forduljon orvosához.
Kerülje a szemmel, a belső fülekkel és az érzékeny területekkel való érintkezést.

Pin It on Pinterest