A doTERRA borsmenta illóolaj (Mentha piperita) magas mentol tartalmának köszönhetően rendkívül egyszerű megkülönböztetni a többi illóolajtól. Számos előnye miatt, ez a termék is hozzátartozik a doTERRA alapillóolaj készlethez.

Előállítási módszer: gőz desztilláció

Növényi rész: borsmenta növény egész részéből

Aroma leírás: mentolos, friss, fűszerű

A doTERRA borsmenta illóolaj éles, mentolos, friss illata energizáló és felvidító hatással rendelkezik. Alkalmazható az enyhe gyomorpanaszok enyhítésére és az egészséges légzésfunkciók elősegítésére. Emellett, gyakran használják fogkrémben és rágógumiban szájhigiéniai okokból.

Legfőbb felhasználási módok

 • A doTERRA borsmenta illóolaj támogatja a légzőrendszert is többek között. A borsmenta belégzése elősegíti a tiszta légutak és a könnyű légzés érzését.
 • Az alkalmi emésztési zavarok megkönnyítéséhez oldjon fel egy borsmenta gyöngyöt a szájában, vagy adjon egy-két csepp borsmentát egy pohár vízhez.
 • A borsmentának erős érzelmi előnyei vannak. Népszerűen használják a szorongó érzések és a feszültség csökkentésére, valamint a nyugtalanság enyhítésére.
 • Az energikus lendület érdekében tegyen egy csepp borsmentát, vadnarancsot és tömjént a kezébe, és mélyen lélegezze be az energizáló aromát, majd dörzsölje be vele tarkóját.
 • A reggeli energia fellendüléséhez, ébredés után dörzsölje be a halántékán a bormenta illóolaját. Továbbá, a nap folyamán alkalmazhatja az éberség és a koncentráció érzetének növelésére.
 • Használjon egy csepp borsmenta illóolajat citromolajjal együtt vízben vegyítve az egészséges, frissítő szájöblítéshez.
 • Valójában a borsmenta a legnépszerűbb illóolaj, amelyet az élelmiszeriparban használnak kellemes, frissítő ízének köszönhetően. Adjon hozzá egy cseppet kedvenc turmix receptjéhez egy frissítő csavar érdekében.
 • A borsmentaolaj egészséges adalékot ad minden italhoz. Amikor úgy tűnik, hogy a nyári hőség eluralkodik rajta, adjon hozzá egy cseppet a pohár vízhez, hogy az hűsítő és frissítő érzést adjon.
 • A borsmentaolaj és a levendulaolaj kombinációja optimális nyugtató érzéseket eredményez, amelyek minden masszázshoz alkalmazhatóak.
 • Kipróbálhatja a borsmentaolajat a samponjához vagy balzsamjához keverve egy stimuláló hajmasszázshoz, amely biztosítja a fejbőre kényeztetését.
 • Ha otthonában többször találkozik pókokkal vagy rovarokkal, a borsmentaolaj tökéletes megoldást nyújt a nem kívánt vendégek elhárítására. Sok bogár és pók nem szereti a borsmentaolaj erős illatát. Tegyen pár cseppet egy vattacsomóra, és helyezze azt a fürdőszoba, a hálószoba, a konyha, vagy a mosókonyha sarkába.

Felhasználási javaslat

Párologtatás: Használjon három-négy cseppet a hideg párologtatójába.
Belső használat: Hígítson fel egy cseppet egy pohár folyadékban.
Helyi alkalmazás: Egy-két cseppet vigyen fel a kívánt helyre. Hígítsuk egyéb növényi olajjal a bőr érzékenységének minimalizálása érdekében.

Elővigyázatosság

Lehetséges bőrérzékenység.
Tartsa távol gyermekektől.
Ha terhes, szoptat vagy orvos gondozása alatt áll, forduljon orvosához.
Kerülje a szemmel, a belső fülekkel és az érzékeny területekkel való érintkezést.

Pin It on Pinterest