A vadnarancs illóolaj (Citrus sinensis) számos egészségügyi előnyének és energizáló aromájának köszönhetően a doTERRA egyik legkeresettebb illóolajává vált.

Előállítási módszer: Hidegen préselik, hogy megőrizzék érzékeny szerkezetét és hatásos tulajdonságait.

Növényi rész: narancshéj

Aroma leírás: édes, friss, élénk, citrusfélék

A doTERRA vadnarancs illóolaj stimuláló és tisztító tulajdonságokkal rendelkezik, így ideális az egészséges immunrendszer működésének támogatásához. Párologtatva, a vadnarancs olaj energiával tölti fel és emeli fel az elmét és a testet, miközben megtisztítja a levegőt. Emellett a vadnarancsot gyakran adják italokhoz és ételekhez – a desszertek és a főételek ízének fokozása érdekében. Az igazán sokoldalú olaj, a doTERRA vadnarancs létfontosságú minden illóolaj-gyűjtemény számára.

Legfőbb felhasználási módok

  • Helyezzen néhány cseppet a légszűrőbe a felemelő környezet elősegítéséhez és energizálásához. Ez javítja otthonának illatát, miközben egyidejűleg megtisztítja a levegőt.
  • Keverjen össze 10 csepp vadnarancsot vízzel egy spray palackban a felületek tisztításához. Nemcsak a konyhai asztalra és a munkalapra lehet használni, de a fürdőszoba tisztításakor is hasznos lehet. Tegyen három csepp vadnarancsot a mosogatóba vagy a kád lefolyójába, hogy segítsen eloszlatni a kellemetlen szagokat és a szennyeződéseket. Ügyeljen arra, hogy az olaj elpárologjon, mielőtt a vizet lefuttatná.
  • Az energikus lendület érdekében tegyen egy csepp vadnarancsot, borsmentát és tömjént a kezébe, és mélyen lélegezze be az energizáló aromát, majd dörzsölje be a tarkóját.
  • Az olaj a hangulat felemeléséhez és az energiaérzet növeléséhez is hozzájárulhat. Egy stresszel teli nap kezdetén, vagy ha késő délután energiahiányt érez, párologtathatja a vadnarancsot, hogy segítsen felemelni a hangulatot és növelni a tudatosságot.
  • Ha reggel frissítő energiát szeretne érezni, adjon néhány csepp vadnarancs illóolajat a testmosáshoz egy élénkítő zuhanyzás céljából.
  • Tegyen egy csepp vad narancsot a kedvenc receptjéhez vagy italához a frissítő íz érdekében. Az egészséges immunrendszer fenntartásához adjon egy csepp vadnarancsot egy pohár vízhez naponta.
  • Használjon néhány csepp vadnarancs olajat illatmentes testápolójához, és alkalmazza az egész testén a sima és puha bőr érdekében. Valamint használhatja teljes testmasszázzsal együtt egy frissítő illatért. (Ezekben az esetekben kerülje az UV fényt.)

Felhasználási javaslat

Párologtatás: Használjon három-négy cseppet a hideg párologtatójába.
Belső használat: Hígítson fel egy cseppet egy pohár folyadékban.
Helyi alkalmazás: Egy-két cseppet vigyen fel a kívánt helyre. Hígítsuk egyéb növényi olajjal a bőr érzékenységének minimalizálása érdekében.

Elővigyázatosság

Lehetséges bőrérzékenység.
Tartsa távol gyermekektől.
Ha terhes, szoptat vagy orvos gondozása alatt áll, forduljon orvosához.
Kerülje a szemmel, a belső fülekkel és az érzékeny területekkel való érintkezést.
A termék felvitele után legalább 12 órán át kerülje a napfényt és az UV-sugarakat.

Pin It on Pinterest