A doTERRA tömjén illóolaj (Boswellia Essential Oil) szépítő, aromás és egészséget elősegítő tulajdonságai rendkívül erőteljesek és könnyen javíthatják a mindennapi életmódot.

Előállítási módszer: gőz desztilláció

Növényi rész: Boswellia Carterii, frereana, sacra és papyrifera

Aroma leírás: meleg, fűszeres, tiszta

A doTERRA tömjén illóolaj az egyik legértékesebb olaj, mely rendkívüli egészségügyi előnyökkel jár. A tömjént gyakran emlegetik úgyis, mint az „olajok királyát”. Nyugtató és szépítő tulajdonságait a bőr fiatalítására használják. Belső használatakor támogatja az egészséges sejt-, immun-, ideg- és emésztési funkciókat.

Legfőbb felhasználási módok

  • A  tömjénolaj kémiai tulajdonságainak köszönhetően a bőr legjobb barátjának tekintik. Segít csökkenteni a bőrhibák megjelenését, valamint ismert a ránctalanító es öregedésgátló hatásáról is. Továbbá, a borotválkozás utáni irritált bőr megnyugtatására is alkalmazható.
  • Adjon hozzá néhány csepp tömjénolajat a kézkrémhez vagy testápolóhoz, hogy elősegítse a hidratálást és a fiatalítást. Tökéletes a száraz vagy pikkelyes bőrnek az ápolására. Krémmel kombinálva meleg, fűszeres és tiszta illatot kölcsönöz a bőrének.
  • Bőrápolás után ne feledkezzen meg a körmeiről sem. Alkalmazza ezt az illóolajat az egészséges megjelenésű körmök fenntartása érdekében. Egyszerűen tegyen egy csepp olajat a körömre, és dörzsölje be a köröm körül.
  • Használható a terhes csíkok megszüntetésére is, valamint kisebb vágások es sebek gyógyulására.
  • Egy hosszú séta vagy biciklizés után, lábait fáradtnak érezheti. Masszírozzon néhány cseppet a lábbőrébe, ez rendkívüli megnyugtató és melegítő hatást nyújt.
  • A tömjénolaj illat anyagai nyugalmat, kikapcsolódást és még az általános wellness érzését is elősegítik a reggeli rutinban. Függetlenül attól, hogy jóga rajongó vagy reggeli meditáló, ennek az illóolajnak a használata ezek az élmények során elősegíti a összpontosítását, es növelik a koncentrációt.
  • Az energikus lendület érdekében tegyen egy csepp tömjént, borsmentát, és vadnarancsot a kezébe, és mélyen lélegezze be az energizáló aromát, majd dörzsölje be a tarkóját.

Felhasználási javaslat

Párologtatás: Használjon három-négy cseppet a hideg párologtatójába.
Belső használat: Hígítson fel egy cseppet egy pohár folyadékban.
Helyi alkalmazás: Egy-két cseppet vigyen fel a kívánt helyre. Hígítsuk egyéb növényi olajjal a bőr érzékenységének minimalizálása érdekében.

Elővigyázatosság

Lehetséges bőrérzékenység.
Tartsa távol gyermekektől.
Ha terhes, szoptat vagy orvos gondozása alatt áll, forduljon orvosához.
Kerülje a szemmel, a belső fülekkel és az érzékeny területekkel való érintkezést.

Pin It on Pinterest