A doTERRA muskátli illóolaj (Pelargonium graveolens) elősegíti az egészséges, ragyogó bőrt és hajat, valamint a parfümipar egyik legfontosabb eleme. Az aroma segít nyugodt, pihentető légkört teremteni.

Előállítási módszer: gőz desztilláció

Növényi rész: Virág/levél

Aroma leírás: virágos, édes, száraz, füves

Míg a Pelargonium-nak több mint 200 különböző fajtája létezik, csak néhányat használnak illóolajként. A muskátli illóolaj felhasználása az ókori Egyiptomba nyúlik vissza, amikor az egyiptomiak a muskátliolajat a bőr szépítésére és más előnyökre használták. Később, a friss muskátli leveleket díszes darabként az hivatalos étkezőasztalokhoz tették, és kívánt esetben friss gallyként fogyasztották; valójában a növény ehető leveleit és virágait gyakran használják desszertekben, süteményekben, zselében és teákban. Illóolajként a muskátlit a tiszta bőr és az egészséges haj megjelenésének elősegítésére használták – így ideális a bőr- és hajápolási termékek számára. 

Legfőbb felhasználási módok

  • Alakítsa át a haj megjelenését azáltal, hogy a muskátliolaj használatával gazdagítja hajápolási rutinját. A  doTERRA muskátli illóolaj kiválóan alkalmas mind száraz, mind zsíros hajra. Tegyen néhány cseppet a samponjába vagy balzsamába. Az olaj hozzáadása ragyogó és egészséges fényt kölcsönöz a hajának, ráadásul egész nap érezni fogja a muskátli illóolaj csodálatos aromáját a haján!
  • A muskátli illóolaj elengedhetetlen kelléke a napi bőrápolási rutinnak. Naponta használjon egy-két cseppet az arcára, hogy elősegítse az egyenletes bőrszínt. Zuhanyzás után kenje be a doTERRA muskátli illóolajat a bőrére, hogy elősegítse a tiszta és egészséges bőr megjelenését. 
  • A muskátli illóolaj ideális masszázsokhoz mert az nyugtató hatást is biztosít az érzelmek számára. Kombinálja a muskátliolajat egy másik illóolajjal, például levendulával vagy bergamottal, hogy még jobban javítsa masszázsélményét.
  • Néha a stressz és a szorongás érzése akadályozhatja a mindennapi életet. Tegyen egy csepp  muskátli illóolajat a tenyerébe, majd dörzsölje össze a kezét. Miután megdörzsölte az olajat a kezeiben, tegye a kezét az orrára és a szájára, és lassan lélegezzen. A doTERRA muskátli illóolaj édes illatának belélegzése nyugtató hatás létrehozásával támogathatja az érzelmeket. A muskátli illóolaj aromája csökkentheti a stressz érzését és megnyugtatja az idegeket.
  • A doTERRA muskátli illóolaj jól jön, ha a nem kívánt rovarok betévednek a házba. A muskátli illóolajban található kémiai összetevők miatt hasznos lehet a rovarok természetes taszítására. Tegyen egy cseppet egy vattacsomóra, és tegye olyan sarokba, ahol valószínűleg rovarok találhatók. Ha kint kertészkedik, viseljen muskátli illóolajat, hogy távol tartsa a rovarokat.
  • Az aromaterápiás gőzös arckezelés nagyszerű módja a pórusok megnyitásának és a bőr megújulásának. Általában a legjobb gőzös arcápolók gyógynövényeket vagy illóolajokat tartalmaznak. Készítse el saját gőzölő arckezelését muskátli illóolajjal.

Felhasználási javaslat

Párologtatás: Használjon három-négy cseppet a hideg párologtatójába.
Helyi alkalmazás: Egy-két cseppet vigyen fel a kívánt helyre. Hígítsuk egyéb növényi olajjal a bőr érzékenységének minimalizálása érdekében.

Elővigyázatosság

Lehetséges bőrérzékenység. 
Tartsa távol gyermekektől. 
Ha terhes, szoptat vagy orvos gondozása alatt áll, forduljon orvosához. 
Kerülje a szemmel, a belső fülekkel és az érzékeny területekkel való érintkezést.

Pin It on Pinterest