A doTERRA levendula illóolaj (Lavandula angustifolia) a nyugtató és pihentető tulajdonságai miatt elengedhetetlen kellék, valamint évszázadok óta használják számtalan előnye miatt.

Előállítási módszer: az Angustifolia levendula virágjaiból kerül kivonásra, gőzdesztillációs eljárással.

Növényi rész: virág

Aroma leírás: légies, púderes, virágos, könnyed

A doTERRA levendula illóolaj sokoldalú tulajdonságai miatt alapolajnak is tekintik, melynek mindig kéznél kell lennie. Összetéveszthetetlen aromája és számtalan előnye miatt évszázadok óta használják. Széles körben használt nyugtató és ellazító hatásáért, melyek továbbra is a levendula legnevezetesebb tulajdonságai. Helyileg alkalmazva enyhíti az alkalmanként megjelenő bőrirritációkat.

Legfőbb felhasználási módok

 • A doTERRA levendula illóolaj tulajdonságai segítenek olyan nyugodt környezet kialakításában, amely optimális a jó pihenéshez és az alváshoz.
 • Adjon néhány csepp levendula illóolajat a párnáihoz vagy az ágyneműhöz, hogy belélegezze az aromát miközben alszik. Vigye fel a láb aljára lefekvés előtt a pihentető illat érdekében.
 • Akár a bőrirritáció csillapítására, akár a finom bőr táplálására törekszik, a levendula illóolaj számos felhasználási módot kínál a bőr számára.
 • Tegyen egy cseppet krémjéhez a száraz bőr megnyugtatására, valamint felviheti a száraz, kicserepesedett ajkakra ajakbalzsam használata előtt. Nagyszerű minden bőrtípusra!
 • Kerülje a borotválkozás utáni gyakran fellépő irritációt, és használja szőrtelenítés után az érzékeny bőr megnyugtatására.
 • Adja hozzá a samponhoz, hogy a haj vastag és egészséges legyen.
 • Vigye fel vékonyan a napsugárzásnak kitett bőrfelületek megnyugtatásához és alkalmazza a hűsítő hatását.
 • Enyhíti a csalánkiütés, rovar csípés esetén a kellemetlen viszkető érzést. Ezenkívül segíti a kisebb vágások, hólyagok és sebek gyógyulását.
 • A levendula illóolaj friss aromája remek illatot ad a ház minden táján. Keverje össze a levendulaolajat vízzel egy spray-palackban, és permetezze az autójába, a fehérneműs szekrénybe, a matracára vagy bármilyen más helyre, amely felfrissülést igényel.
 • Levendula illóolajat használhat főzéskor a citrusfélék lágyítására, csirke vagy hal citrommártásokban, lekvárokban, salátákban és még sok másban. A levendulaolaj ízes csavart ad a pácoknak, pékáruknak és desszerteknek is.
 • Minden gondja elúszik, amikor egy pihentető levendula illóolajos fürdőbe süllyed. Tegyen néhány csepp levendula illóolajat a fürdővízbe vagy a fürdőszappanba, hogy kiaknázhassa e nyugodt, könnyű aroma előnyeit.
 • Levendula illóolajat is kenhet a halántékára és a tarkójához, hogy élvezhesse annak pihentető aromáját, és segítsen feloldani a stressz vagy a feszültség érzését.
 • Keverje össze citrommal egy pihentető teához.

Felhasználási javaslat

Párologtatás: Használjon három-négy cseppet a hideg párologtatójába.
Belső használat: Hígítson fel egy cseppet egy pohár folyadékban.
Helyi alkalmazás: Egy-két cseppet vigyen fel a kívánt helyre. Hígítsuk egyéb növényi olajjal a bőr érzékenységének minimalizálása érdekében.

Elővigyázatosság

Lehetséges bőrérzékenység.
Tartsa távol gyermekektől.
Ha terhes, szoptat vagy orvos gondozása alatt áll, forduljon orvosához.
Kerülje a szemmel, a belső fülekkel és az érzékeny területekkel való érintkezést.

Pin It on Pinterest