Az egyik legkeresettebb olaj, a doTERRA citrom illóolaj (Citrus Limon) tisztító és élénkítő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek egész nap felemelő, pozitív lendületet adnak.

Előállítási módszer: Hidegen préselik, hogy megőrizzék érzékeny szerkezetét és hatásos tulajdonságait.

Növényi rész: citrom héja

Aroma leírás: tiszta, friss, élénk, citrusfélék

A doTERRA citromolaj (Citrus Limon) számos előnnyel és felhasználással rendelkezik. Hatékony tisztítószer, amely tisztítja a levegőt és a felületeket, és nem mérgező tisztítószerként használható az egész házban. Továbbá vízbe adva a citrom frissítő és egészséges lendületet nyújt egész nap. Emellett a citromot gyakran adják az ételekhez a desszertek és a főételek ízének fokozása érdekében. Valamint fontos tudni, hogy a belsőleg bevitt citrom tisztító és emésztőrendszeri előnyökkel jár, és támogatja az egészséges légzőszervi funkciókat.

Legfőbb felhasználási módok

  • Frissítő ízt ad a víznek és a teának, valamint cukros italok legjobb helyettesítője lehet. Ételek, desszertek ízesítéséhez tegyen pár cseppet a kívánt íz eléréséhez.
  • Belsőleg használható szezonális légúti vagy allergia által okozott kellemetlenségek megszüntetésére. Továbbá az esszenciális citrom illóolaj természetesen megtisztíthatja a testet és elősegítheti az emésztést.
  • Háztartási felületek (asztal, konyhabútor, munkalap, stb.) megtisztítására alkalmas egy-két csepp citrom illóolaj a permetező palack vizéhez adva. Ezenkívül remek bútorlakkot is eredményez kevés olívaolajjal keverve.
  • Adjon egy kis extra tisztító erőt azzal, hogy néhány csepp citrom illóolajat ad a szappan keverékéhez. Akár makacs zsírok eltávolításában is segít.
  • A doTERRA citrom illóolaj segíthet hámlasztani a bőrt. Ha bekerül a bőrápolási rutinjába, ez felfrissített, egészséges megjelenést kölcsönöz az arcbőrének.
  • Használjon citromolajban áztatott ruhát bőrbútorainak és egyéb bőrfelületeinek vagy ruhadarabjainak megőrzéséhez és védelméhez.
  • A citromolaj remek orvosság az ezüst és más fémek elszennyeződésének korai szakaszában.
  • Párologtatva felemelő környezetet teremt.

Felhasználási javaslat

Párologtatás: Használjon három-négy cseppet a hideg párologtatójába.
Belső használat: Hígítson fel egy cseppet egy pohár folyadékban.
Helyi alkalmazás: Egy-két cseppet vigyen fel a kívánt helyre. Hígítsuk egyéb növényi olajjal a bőr érzékenységének minimalizálása érdekében.

Elővigyázatosság

Lehetséges bőrérzékenység.
Tartsa távol gyermekektől.
Ha terhes, szoptat vagy orvos gondozása alatt áll, forduljon orvosához.
Kerülje a szemmel, a belső fülekkel és az érzékeny területekkel való érintkezést.
A termék felvitele után legalább 12 órán át kerülje a napfényt és az UV-sugarakat.

Pin It on Pinterest