A doTERRA mandarin illóolaj (Tangerine) tisztító tulajdonságairól, valamint az egészséges immun- és légzőrendszer támogatásáról ismert. A citrusolajok körében kedvelt mandarinolaj frissítő és boldogságot sugárzó aromával rendelkezik.

Előállítási módszer: gyümölcs héjából nyerik ki hideg sajtolással

Növényi rész: mandarin héja

Aroma leírás: citrusos, finom, édes, friss

A doTERRA mandarin illóolaj támogatja az egészséges emésztést és az anyagcserét, ha belsőleg használják. A mandarin hosszú múltra tekint vissza a kínai kultúrában és a gyógynövény-egészségügyi gyakorlatokban. A mandarin illóolaj javítja a vérkeringést, fokozza az emésztést, segít fenntartani a bőr egyensúlyát, valamint bőrpuhító tulajdonságokkal rendelkezik. Enyhíti a székrekedést és kezeli a hasmenést, a puffadást, a kiütéseket, a szárazságot és a bőr repedését, a hajproblémákat és a korpásodást. Ezenkívül a mandarint minden olyan receptben fel lehet használni, amely citrusféléket kér. Desszertek, italok és gyümölcsturmixok ízesítője lehet. 

Legfőbb felhasználási módok

  • A doTERRA mandarin illóolaj használható a hangulat javítása érdekében is. Tegyen egy-két csepp olajat a tenyerébe, dörzsölje össze, és azt 30 másodpercen keresztül lélegezze be közvetlenül.
  • A mandarin illóolaj nyugtató hatással is rendelkezik, és pihentető szerként működik. Segít csökkenteni a feszültséget, valamint az érzelmi egyensúly hiányt, és enyhíti a hangulatváltozásokat és az idegességet. Ezek a hatások elősegítik a jólétet és az egészséges alvást.
  • A többi citrus illóolajhoz hasonlóan a doTERRA mandarinolaj is hozzájárulhat az egészséges immunrendszer támogatásához, ha azt belsőleg használják. Mivel erős antioxidánsokat tartalmaz, ez az olaj hasznos lehet különböző egészségügyi problémák esetén. 
  • A mandarin illóolaj erőteljes tisztítószer. Segít a mérgező és a nem kívánt anyagok, például húgysav, extra só és víz kiválasztásában vagy eltávolításában a testből verejték, vizelet és a kiválasztási folyamat révén. Növeli az eritrociták (vörösvértestek) oxigéntartó képességét, ezáltal felfrissíti és megtisztítja a vért.
  • A mandarin illóolaja megnyugtatja a testet. Megnyugtatja a láz okozta gyulladást, es gátolja a mérgező anyagok behatolását a véráramba. Segít megszüntetni a görcsöket, szorongást, stresszt és a különböző allergiás tüneteket. 
  • A doTERRA mandarin illóolaj finomítja az anyagcsere-funkciókat, például az étel lebontását és a tápanyagok felszívódását a máj, a gyomor és a belek tonizálásával. Ez biztosítja a megfelelő kiválasztást; elősegíti az endokrin rendszer váladékozását, és az idegrendszert is tonizálja, hogy éber és aktív maradjon. Végül fokozza az immunrendszert, hogy megvédje Önt a fertőzésektől. 
  • A mandarinolaj serkenti az új sejtek képződését, pontosabban a sejtosztódást és a sejtanyag újrafeldolgozását a testben. 
  • A mandarin illóolaj megnyugtatja a gyomrot és enyhíti a gyulladást. Fenntartja az emésztőrendszer megfelelő áramlását, és segít megtartani a sav és az epe megfelelő egyensúlyát, így a felesleges savakat semlegesítik. Ez a gyomorban lévő sebeket is gyógyítja, ha vannak ilyenek. 
  • Ezenkívül használhatja a doTERRA mandarin olajat ételek és italok ízesítéséhez. Használja vízhez, turmixokhoz, teához vagy esetleg limonádéhoz egy-két cseppel ízesítve. Adjon egy-két cseppet ízesítőként a sütemények receptjeihez.

Felhasználási javaslat

Párologtatás: Használjon három-négy cseppet a hideg párologtatójába.

Belső használat: Hígítson fel egy cseppet egy pohár folyadékban.

Helyi alkalmazás: Egy-két cseppet vigyen fel a kívánt helyre. Hígítsuk egyéb növényi olajjal a bőr érzékenységének minimalizálása érdekében.

Elővigyázatosság

Lehetséges bőrérzékenység. 
Tartsa távol gyermekektől. 
Ha terhes, szoptat vagy orvos gondozása alatt áll, forduljon orvosához. 
Kerülje a szemmel, a belső fülekkel és az érzékeny területekkel való érintkezést.
A termék felvitele után legalább 12 órán át kerülje a napfényt és az UV-sugarakat.

Pin It on Pinterest