A doTERRA római kamilla (Roman Chamomile) illóolaj édes, virágos aromával rendelkezik, helyileg alkalmazva pedig megnyugtatja a bőrt és a testet.

Előállítási módszer: Gőz desztilláció

Növényi rész: virág

Aroma leírás: friss, virágos, édes

A doTERRA római kamilla illóolaj számos előnnyel és felhasználással rendelkezik. A római kamilla a talaj közelében növekszik, alig éri el a 30 cm magasságot. Szürkés zöld levelei vannak, virága pedig hasonlít a százszorszépre. A „növények orvosa” becenevet kapta, mert pozitív hatással van a közelben lévő növényekre is. Míg a legelterjedtebb felhasználási módja köztudottan a teakészítés, azonban a római kamillaolaj megtalálható italokban, arckrémekben, hajfestékekben, samponokban és parfümökben is. Továbbá, nyugtató hatással van mind a testünkre és bőrünkre egyaránt.

Legfőbb felhasználási módok

  • Tegyen egy-két cseppet gyógyteákba vagy forró italokba, hogy nyugtató hatást érjen el. Ezt napszaktól függetlenül bármikor alkalmazhatja, mikor úgy érzi szükségé van rá.
  • Adjon egy-két cseppet kedvenc hidratáló krémjéhez, samponjához vagy balzsamjához, hogy elősegítse a fiatalos megjelenésű bőrt és hajat. A doTERRA római kamilla illóolaját használva virágos, friss illatot is nyújthat bőrének és hajának is. 
  • Ha egy hosszú, megterhelő nap után kimerültnek érzi magát, elalvás előtt kenje be talpát egy-két csepp római kamilla illóolajjal. Az olaj édes, virágos aromája segíti megnyugtatni testét és elméjét is. Valamint párologtatva is használhatja lefekvés előtt.
  • A római kamilla illóolaj nemcsak megnyugtatja az elmét, de segíthet csillapítani a haragot és az ingerültséget azokon a napokon, amikor izgatottnak érzi magát, vagy ha egy vitás helyzet közepette találja magát. Ha nincs idő az olaj párologtatására, akkor tegyen egy-két csepp olajat a kezébe, azt dörzsölje össze, és lassan lélegezze be tenyeréből 30 másodpercig, hogy elérje a tökéletes hatást.
  • Nyugtató tulajdonságaitól eltekintve, a római kamillaolaj is segítheti az egészséges immunrendszer működését, ha azt belsőleg használják. Tegyen egy cseppet egy csésze teához vagy akár egy pohár vízbe is, hogy elérje hatását.

Felhasználási javaslat

Párologtatás: Használjon három-négy cseppet a hideg párologtatójába.
Belső használat: Hígítson fel egy cseppet egy pohár folyadékban.
Helyi alkalmazás: Egy-két cseppet vigyen fel a kívánt helyre. Hígítsuk egyéb növényi olajjal a bőr érzékenységének minimalizálása érdekében.

Elővigyázatosság

Lehetséges bőrérzékenység.
Tartsa távol gyermekektől.
Ha terhes, szoptat vagy orvos gondozása alatt áll, forduljon orvosához.
Kerülje a szemmel, a belső fülekkel és az érzékeny területekkel való érintkezést.

Pin It on Pinterest