A doTERRA fahéj illóolaj (Cinnamomum zeylanicum) hosszú múltra tekint vissza a kulináris felhasználások terén, viszont felhasználása meglepően sokoldalú.  A fahéjolaj támogatja az vérkeringést, immunrendszert, valamint a húgyutak és a vesék egészségét.

Előállítási módszer: gőz desztilláció

Növényi rész: Fahéj kéreg

Aroma leírás: fűszeres, fás, édes, meleg

A fahéj trópusi, örökzöld fából származik, amely akár 45 méter magasra is megnőhet, és erősen illatos kéreggel, levelekkel és virágokkal rendelkezik. A fűszerként való felhasználásáról jól ismert fahéjolaj számos egészséget elősegítő előnnyel is jár. A kérgéből kivont fahéjolaj támogatja az egészséges anyagcsere-funkciókat és segít fenntartani az egészséges immunrendszert. 

Legfőbb felhasználási módok

  • A doTERRA fahéj illóolajban található szerves vegyi anyagok elősegíthetik az egészséges keringési funkciókat.
  • Tegyen két cseppet az üres doTERRA Veggie kapszulába az egészséges immunrendszer fenntartása érdekében. 
  • Tegyen egy csepp fahéj illóolajat forró vízbe vagy teába, hogy megnyugtassa irritált torkát.
  • Éjszakai rutinja során adjon hozzá egy cseppet fél pohár vízhez, és gargalizáljon a hatékony szájöblítés érdekében. A doTERRA fahéj illóolaj természetes tisztító tulajdonságainak köszönhetően ez az öblítés friss és tiszta érzetet ad a szájnak.
  • A fahéjolaj olyan tisztító tulajdonságokat tartalmaz, amelyek elősegítik a háztartási felületek tisztítását. Tegyen két-három csepp fahéjolajat egy palackba a gyors és hatékony tisztító spray érdekében. A doTERRA fahéj illóolaj spray biztonságos alternatívaként használható más felületi tisztítószerekkel szemben is, amelyek káros és mérgező vegyszereket tartalmazhatnak.
  • Hígítsa hordozó olajjal, és hozzon létre melegítő masszázst a hideg, fájó ízületek számára a téli időszakban. A fahéj illóolaj erőteljes tulajdonságokat tartalmaz, amelyek elősegíthetik a felmelegedés érzését, ugyanakkor édes és fűszeres aromával rendelkezik.
  • Hígítson fel egy csepp fahéjolajat frakcionált kókuszolajjal, és tegye a csuklójára és a bokájára a stimuláló aroma érdekében a szabadtéri tevékenységek előtt.
  • Párologtassunk 2-3 csepp fahéjolajat hidegebb évszakokban az élénkítő aroma érdekében. Jól keveredik a diffúzorban szegfűszeg, tömjén, citrom, vadnarancs, grapefruit, muskátli, levendula, fekete bors és teafa illóolajokkal is.
  • Édes és fűszeres aromájával a fahéj nagyszerű olaj a diffúzor számára, és még a rovarok természetes visszaszorításában is segíthet. 
  • Belső és külső felhasználása és előnyei mellett a fahéj illóolajat már régóta használják az italok, kenyerek, desszertek és főételek ízének fokozására is.

Felhasználási javaslat

Párologtatás: Használjon három-négy cseppet a hideg párologtatójába.
Belső használat: Hígítson fel egy cseppet egy pohár folyadékban.
Helyi alkalmazás: Egy-két cseppet vigyen fel a kívánt helyre. Hígítsuk egyéb növényi olajjal a bőr érzékenységének minimalizálása érdekében.

Elővigyázatosság

Lehetséges bőrérzékenység. 
Tartsa távol gyermekektől. 
Ha terhes, szoptat vagy orvos gondozása alatt áll, forduljon orvosához. 
Kerülje a szemmel, a belső fülekkel és az érzékeny területekkel való érintkezést.

Pin It on Pinterest