A doTERRA grapefruit illóolaj (Citrus X paradisi) élénkítő és energizáló aromája miatt felemelő környezetet biztosít, miközben tisztítószerként is használják. Ezenkívül, a doTERRA számos népszerű keverékében és arcápolási termékében is megtalálható.

Előállítási módszer: gyümölcs héjából nyerik ki hideg sajtolással

Növényi rész: grapefruit héja

Aroma leírás: citrusos, virágos, gyümölcsös

A doTERRA grapefruit illóolaj tisztító tulajdonságairól is híres, gyakran használják a bőrápolásban, mivel képes elősegíteni a tiszta, egészséges megjelenésű bőr megjelenését. Népszerűen használják az egészséges anyagcsere támogatására, és méregtelenítő előnyei miatt gyengéd napi tisztítószerként. Ezenkívül, felemelő hatással van az érzelmekre, és kellemes illata frissítő aromát nyújt. 

Legfőbb felhasználási módok

 • A doTERRA grapefruit illóolaj olyan tulajdonságokban gazdag, amelyek hasznosak a bőr számára. Ha hozzáadja az arcápolási rutinjához, a grapefruit olaj tisztító hatást gyakorol a bőrre, és elősegíti a tiszta, egészséges arcbőrt. 
 • Gyakran adják a testápolókhoz és szappanokhoz, mivel képes javítani a bőrhibák megjelenését. Mivel azonban fényérzékenységet okozhat, a grapefruit illóolaj helyileg történő felvitele után mindig kerülje a napfényt vagy az UV sugarakat 12 órán keresztül.
 • Adja hozzá a samponhoz a hozzáadott tisztító hatásért és fokozott fényért.
 • A grapefruit illóolaj elsődleges alkotóeleme a limonén, amely más citrus olajokban is jelen van. Ez hozzájárul helyi és belső tisztító és tisztító tulajdonságaihoz.
 • Adjon egy-két cseppet egy pohár vízhez az egészséges anyagcsere támogatása és a méregtelenítés érdekében. A doTERRA grapefruit illóolaj támogatja az emésztőrendszer egészségét, beleértve az alkalmi gyomorégés és az emésztési zavarok enyhítését.
 • Belsőleg bevéve a grapefruit olaj segít támogatni a vércukorszintet.
 • A grapefruit illóolajban található limonén támogatja az egészséges tüdő- és légzőszervi funkciókat. 
 • Kísérleti kutatások kimutatták, hogy a grapefruit illóolaj megfékezheti a vágyakat. Ezért, a grapefruit olaj belélegzése diéta vagy fogyás közben növelheti a motivációt és csökkenti az étkezés utáni sóvárgást.   
 • Ha feszültnek érzi magát, dörzsöljön egy-két csepp grapefruit illóolajat a nyakára és a vállára a pozitív hangulat érdekében. A doTERRA grapefruit illóolaj elősegíti a vitalitás érzését és felemeli a hangulatot.
 • Használjon egy-két csepp doTERRA grapefruit illóolajat egy frissítő masszázshoz, amely könnyű, felemelő illatot hagy maga után. Keverje össze frakcionált kókuszolajjal és masszírozza be a bőrbe a megnyugtató élmény érdekében.
 • Azokra a pillanatokra, amikor lendületre van szüksége a tanuláshoz, vagy egy könyv utolsó oldalait szeretné befejezni, használjon grapefruit illóolajat. A grapefruit illóolaj párologtatása elősegíti a koncentráció érzését tanulás vagy olvasás közben.
 • A grapefruit illóolaj gyümölcsös íze kiválóan kiegészíti a különféle ételeket és italokat. Használja kedvenc desszert receptjeiben a frissítő citrus ízért.
 • Keverje össze vízzel egy palackban, és vigye fel a felületekre a további tisztítás érdekében.

Felhasználási javaslat

Párologtatás: Használjon három-négy cseppet a hideg párologtatójába.

Belső használat: Hígítson fel egy cseppet egy pohár folyadékban.

Helyi alkalmazás: Egy-két cseppet vigyen fel a kívánt helyre. Hígítsuk egyéb növényi olajjal a bőr érzékenységének minimalizálása érdekében.

Elővigyázatosság

Lehetséges bőrérzékenység. 
Tartsa távol gyermekektől. 
Ha terhes, szoptat vagy orvos gondozása alatt áll, forduljon orvosához. 
Kerülje a szemmel, a belső fülekkel és az érzékeny területekkel való érintkezést.
A termék felvitele után legalább 12 órán át kerülje a napfényt és az UV-sugarakat.

Pin It on Pinterest