A doTERRA bergamott illóolaj (Citrus bergamia) egyedülálló a citrusolajok között.  Nyugtató és felemelő képességeivel feloszlathatja az aggódó érzéseket, miközben egyszerre rendelkezik tisztító tulajdonságokkal is. Támogatja az egészséges idegrendszert, a szív- és érrendszert, valamint a kognitív funkciókat. Megnyugtathatja az idegrendszert és ellazíthatja az izmokat. 

Előállítási módszer: hideg sajtolás

Növényi rész: bergamott gyümölcs héja

Aroma leírás: citrus, fűszer, könnyed, virágos

A bergamott a legkényesebb a citrusfélék közül, amelynek virágzásához különleges éghajlatra és talajra van szükség. A bergamott a Földközi-tengeren őshonos citrusfélék közé tartozik, amelyet szinte kizárólag a dél-olaszországi Calabria tartományban termesztenek. Az olaszok évek óta használják a bergamottolajat a stressz érzésének csökkentésére, valamint a bőr megnyugtatására és fiatalítására. Görögországban az éretlen gyümölcsöket édességként használják, desszertként vagy kávéhoz fogyasztja. A gyümölcs megközelítőleg egy narancs nagyságú, éréskor zöldes vagy citromsárga. Bár a bergamott gyümölcs savanyú, az olaj édes és aromás, és számos finom parfüm alkotóeleme. 

Legfőbb felhasználási módok

  • A doTERRA bergamott illóolaj nyugtató hatású, így ideális a szorongó és szomorú érzések kezelésében. Használja párologtatva az osztályteremben, a munkahelyen vagy otthon, ha feszült a légkör.
  • Használja a bergamottolajat a negativitás érzésének csökkentése vagy az önbizalom ösztönzése érdekében. Ha a stressz szintje magas, akkor akár grapefruit vagy levendulaolajjal is használhatja együtt.
  • Kenje be a bergamottolajat lefekvés előtt a talpa aljára, vagy használja a doTERRA frakcionált kókuszolajjal egy pihentető masszázshoz, hogy ösztönözze a nyugalom és a harmónia érzését. Ha a bergamottolajat helyileg használja, ügyeljen arra, hogy a termék felvitele után 12 órán keresztül kerülje a napfényt vagy az UV sugarakat.
  • A bergamottolaj tisztító tulajdonságokkal is rendelkezik. Adja hozzá éjszakai bőrápolási rutinjához, hogy csökkentse a foltok megjelenését, és hogy megfiatalítsa a bőrt.  Adjon egy-két csepp doTERRA bergamott illóolajat a bőrápolókhoz, vagy adjon 1 cseppet a frakcionált kókuszolajhoz, és használja arctisztítóként.
  • Használja a doTERRA bergamott illóolajat zuhanyzás közben, és mélyen lélegezze be, hogy megtapasztalja nyugtató aromáját, miközben élvezi a bőr tisztító előnyeit.
  • Hatékony felületi tisztítószerként is használható.
  • Saját Earl Grey tea készítéséhez adjon egy csepp bergamottolajat. A különlegesebb íz érdekében adjon hozzá valamilyen citrus gyümölcs héját, néhány jázmin virágot vagy egy csepp citromfű illóolajat.

Felhasználási javaslat

Párologtatás: Használjon három-négy cseppet a hideg párologtatójába.
Belső használat: Hígítson fel egy cseppet egy pohár folyadékban.
Helyi alkalmazás: Egy-két cseppet vigyen fel a kívánt helyre. Hígítsuk egyéb növényi olajjal a bőr érzékenységének minimalizálása érdekében.

Elővigyázatosság

Lehetséges bőrérzékenység. 
Tartsa távol gyermekektől. 
Ha terhes, szoptat vagy orvos gondozása alatt áll, forduljon orvosához. 
Kerülje a szemmel, a belső fülekkel és az érzékeny területekkel való érintkezést.
A termék felvitele után legalább 12 órán át kerülje a napfényt és az UV-sugarakat.

Pin It on Pinterest