A doTERRA gyömbér illóolaj (Zingiber officinale) széles körben konyhai fűszerként ismert, viszont számos olyan előnye és felhasználása van, amelyek messze túlmutatnak a kulináris területen. A gyömbér növény földalatti szárából vett gyömbér illóolaj melegítő és nyugtató tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek hasznosak a mindennapi életben. 

Előállítási módszer: Gőz desztilláció

Növényi rész: gyömbér növény gyökere

Aroma leírás: csípős, fűszeres, földes, édes

Az újonnan Madagaszkárról származó doTERRA gyömbér illóolaj a növény friss földalatti szárából származik. Sok ázsiai étel kiemelt összetevője, a gyömbérolaj forró, illatos ízű, ha konyhai fűszerként használják. A gyömbérolaj belső használata leginkább emésztési segédanyagként ismert, és segíti az alkalmi emésztési zavarok és hányinger enyhítését. A gyömbér illóolaj helyileg is alkalmazható, vagy belélegezhető a nyugtató aroma érdekében. Fűszeres, friss aromája, sokféle diffúzor keverékben jól működik. A gyömbérolaj helyettesítheti a gyömbér aromát is kedvenc receptjeiben.

Legfőbb felhasználási módok

 • A gyömbér évszázadok óta szerves összetevője számos receptnek, különösen az ázsiai ételeknél. Ha az étkezéshez hozzá akarja adni a gyömbér édes, fűszeres ízét, egyszerűen felhasználhatja a gyömbér illóolajat az egész gyömbér helyett a kedvenc receptjeiben. 
 • Nyugtató tulajdonságai miatt a gyömbér segíthet csökkenteni az alkalmi hányingert, ha belsőleg veszik be. Tegyen egy-két cseppet vízbe, hogy megkönnyítse a kényelmetlenséget. 
 • Ha hosszú autóútra indul vagy kanyargós utakon halad, párologtassa a doTERRA gyömbér illóolajat az autóban, vagy tegyen egy csepp gyömbért a tenyerébe, és lélegezze be nyugtató aromáját. 
 • A gyömbér illóolaj hozzájárulhat a puffadás és a gázok csökkentéséhez, ha belsőleg veszik be. Ez az előny hasznos lehet akár egy nagy edzés előtt is, különösen, ha duzzadtnak vagy kényelmetlenül érzi magát. Edzés előtt vegyen be egy-két cseppet vízzel vagy doTERRA Veggie kapszulába a puffadás csökkentése érdekében.
 • A doTERRA gyömbér illóolaj meleg, földes jellege hasznos a masszázshoz. Ha stimuláló vagy melegítő masszázsra vágyik, hígítsa a gyömbér olajat doTERRA frakcionált kókuszolajjal, és helyileg alkalmazza. Kémiai összetétele miatt a gyömbér nyugtató illóolajként ismert. Az olyan illóolajok, mint a Ylang Ylang és a mirha olaj hasonló kémiai összetevőket tartalmaznak, és nyugtató tulajdonságaikról is ismertek.
 • Nyugtató, trópusi keverékhez próbáljon ki három csepp vadnarancsot, két csepp Ylang Ylangot és két csepp gyömbér illóolajat a diffúzorában.
 • Párologtassa, hogy földi, üde és tisztító illattal töltse fel a levegőt, és hogy létrehozzon egy olyan hatást, amely melegít, energizál és újjáéleszt.
 • Hideg évszakokban diffundáljon három cseppet két csepp vadnaranccsal a melegítő aroma érdekében.
 • Tegyen egy cseppet meleg fürdővízbe a nyugtató aromás élmény érdekében.
 • Keverje össze a doTERRA gyömbér illóolajat citrommal és mézzel meleg vízben egy nyugtató teához.
 • Édes és sós receptekben használjon egy cseppet az egész gyömbér helyett.

Felhasználási javaslat

Párologtatás: Használjon három-négy cseppet a hideg párologtatójába.
Belső használat: Hígítson fel egy cseppet egy pohár folyadékban.
Helyi alkalmazás: Egy-két cseppet vigyen fel a kívánt helyre. Hígítsuk egyéb növényi olajjal a bőr érzékenységének minimalizálása érdekében.
Ételízesítés: Adjon 1 vagy 2 cseppet az ételhez.

Elővigyázatosság

Lehetséges bőrérzékenység. 
Tartsa távol gyermekektől. 
Ha terhes, szoptat vagy orvos gondozása alatt áll, forduljon orvosához. 
Kerülje a szemmel, a belső fülekkel és az érzékeny területekkel való érintkezést.

Pin It on Pinterest