A doTERRA oregánó illóolaj (Origanum vulgare) az egyik leghatékonyabb és legerősebb olaj, melyet évszázadok óta használnak változatos előnyei miatt. Amellett, hogy népszerű főzőfűszer, természetes alapú immunerősítőként és tisztítószerként is használható.

Előállítási módszer: gőz desztilláció

Növényi rész: oregánó növény levelei

Aroma leírás: füves, éles, növényi, kámforos

A doTERRA oregánó illóolaj elsődleges kémiai összetevői a karvakrol és timol, két tisztító tulajdonságú fenol. Az egyik a legjobb háztartási tisztítószer, míg a másik az egészséges immunrendszer, az emésztés és a légzésfunkciók támogatására használható. Magas fenoltartalma miatt körültekintően kell eljárni az oregánó illóolaj belélegzése vagy párologtatása során, csak egy-két csepp szükséges.

Legfőbb felhasználási módok

  • A napi egy csepp elősegítheti az immunrendszer egészséges működésének fenntartását. Szükség esetén akár gyakrabban is be lehet venni.
  • A doTERRA oregánó illóolaj nemcsak az egészséges immunrendszert és a légzésfunkciókat segíti elő, hanem az egészséges emésztést is támogatja. Ha alkalmi emésztési problémákkal találkozik, vegye be egy csepp oregánóolajat egy pohár vízben hígítva.
  • Mint tudjuk, az oregánó illóolaj egyéb előnyei felhasználhatók kulináris ételek elkészítésekor és fogyasztásakor. Amikor receptjei oregánót követelnek, egyszerűen használjon egy csepp oregánóolajat a finom ízesítéshez. Egy csepp oregánóolaj helyettesíthet egy evőkanál őrölt oregánót.
  • Tegyen a fél-literes permetező palack vizéhez 10 oregánó cseppet az asztalok, a munkalapok és más felületek tisztításához.
  • Keverjen össze egy cseppet frakcionált kókuszolajjal, és tisztítószerként dörzsölje a kezébe. Kókuszolajjal keverve felvihetjük a körömágyakra is az egészséges kinézetű körmök és körmök fenntartása érdekében.
  • Ezenkívül, a doTERRA oregánó illóolaj aromája fokozó és kiegyenlítő hatású illóolaj keverék.

Felhasználási javaslat

Párologtatás: Használjon egy-két cseppet a hideg párologtatójába.
Belső használat: Hígítson fel egy cseppet egy pohár folyadékban.
Helyi alkalmazás: Hígítson 1 csepp illóolajat 10 csepp egyéb növényi olajjal, és azt vigye fel a kívánt helyre.

Elővigyázatosság

Lehetséges bőrérzékenység.
Tartsa távol gyermekektől.
Ha terhes, szoptat vagy orvos gondozása alatt áll, forduljon orvosához.
Kerülje a szemmel, a belső fülekkel és az érzékeny területekkel való érintkezést.

Pin It on Pinterest