A doTERRA kakukkfű illóolaj (Thymus vulgaris) specifikus kémiai tulajdonságai az egészséges immunrendszert támogatják belső használat esetén. A kakukkfűolaj olyan erős, meleg illóolaj, amely tisztító tulajdonságokkal is rendelkezik.

Előállítási módszer: gőz desztilláció

Növényi rész: kakukkfű növény levele

Aroma leírás: meleg, fűszerű, virágos, friss

Az ókori görögök kakukkfüvet használtak fürdőikben, és füstölőként égették templomaikban, míg az egyiptomiak hagyományos szertartásaik során használták. Ugyanebben az időszakban a kakukkfüvet gyakran a párnák alá helyezték, hogy elősegítsék a békés alvást és megakadályozzák a rémálmokat. Manapság a kakukkfüvet általában ízesítőként használják, de erős illóolajat is termel, amelynek tisztító hatása van a bőrre. Magas timol tartalma miatt azonban a kakukkfű olajat egyéb növényi olajjal kell hígítani a bőr érzékenységének minimalizálása érdekében.

Legfőbb felhasználási módok

  • A doTERRA kakukkfű illóolaj stimuláló aromával rendelkezik, és a diffúzor keverékéhez hozzáadva elősegíti az éberség érzését.
  • A kakukkfű illóolaj kiválóan alkalmas kedvenc sós ételei fokozására, és felhasználható szárított kakukkfű pótlására. Használjon egy-két kakukkfűolaj cseppet hús- és előételekben, hogy friss növényi ízt adjon hozzá.
  • A kakukkfű belső előnyei nem csak az ételek ízesítéséhez tartoznak, azonban belső hatásai sokkal nagyobbak. Belsőleg bevett kakukkfű illóolaj támogatja az egészséges immunrendszert. Az immunrendszer támogatásának elősegítése érdekében, különösen a téli hónapokban, adjon két csepp kakukkfű illóolajat egy doTERRA Veggie kapszulához, és azt vegye be. 
  • Mivel a kakukkfű illóolaj tisztító hatással van a bőrre, ideális olaj a bőrápoláshoz. Hígítsa hordozóolajjal, majd vigye fel a bőr célzott területeire az egészséges megjelenésű bőr elősegítéséhez.
  • Tegyen pár csepp kakukkfű olajat samponjába a fiatalos, egészséges külsejű hajért.
  • Keverjen össze nehány csepp kakukkfű illóolajat egy meleg fürdőbe, hogy javítsa a bőr megjelenését.
  • Hígítson fel egy csepp kakukkfű olajat 120 ml vízzel, és gargalizálva frissítse a lélegzetet.
  • Használjon egy-két csepp doTERRA kakukkfű illóolajat legalább 15 csepp frakcionált kókuszolajjal, hogy egy nyugtató mellkasi masszázs során élénkítő aromát kapjon.
  • DoTERRA kakukkfű olajat használhatja a rovarok természetes távoltartása érdekében is. Tegyen pár csepp kakukkfű olajat egy vattacsomóra, és tegye olyan sarokba, ahol a rovarok biztosan elrejtőznek. Kertészkedéskor helyezze a kakukkfű illóolajat, frakcionált kókuszolajjal hígítva, a csuklójára és a nyakára, hogy távol tartsa a rovarokat.
  • A kakukkfű illóolaj használata a konyhában nemcsak a főzéshez, hanem a takarításhoz is hasznosnak bizonyul. A kakukkfűolaj az egyik legjobb illóolaj a tisztításhoz, erőteljes tisztító tulajdonságainak köszönhetően. A kakukkfű illóolaj segíthet a felületek tisztításában, valamint a szennyeződések és a kellemetlen szagok eltávolításában – mindezt káros vegyszerek használata nélkül.

Felhasználási javaslat

Párologtatás: Használjon három-négy cseppet a hideg párologtatójába.
Belső használat: Hígítson fel egy cseppet egy pohár folyadékban.
Helyi alkalmazás: Egy-két cseppet vigyen fel a kívánt helyre. Hígítsuk egyéb növényi olajjal a bőr érzékenységének minimalizálása érdekében.

Elővigyázatosság

Lehetséges bőrérzékenység. 
Tartsa távol gyermekektől. 
Ha terhes, szoptat vagy orvos gondozása alatt áll, forduljon orvosához. 
Kerülje a szemmel, a belső fülekkel és az érzékeny területekkel való érintkezést.

Pin It on Pinterest